Şiir, Edebiyat, Kültür, Sanat

26 Şubat 2022 Cumartesi

insan, sazın teli gibi konuşmaya imrenir...

 


"Şehirde yaşıyor olsan da kuluçkadaki bir yumurta kadar safsın"

Harper Lee, Tespih Ağacının Gölgesinde

4 yorum:

N.Narda dedi ki...

Timur Selçuk'u ayrı, şarkın valsi olan bu şarkıyı ayrı severim. Fransızcası da ayrı bonus.

Harper Lee hanıma da bir çift sözüm var: Evet.

mabelard dedi ki...

Timur Selçuk'un Türk Müziğinin gelişiminde katkısı büyük. Şimdiki nesil Aleyna Tilki dinliyor, değer veriyor. Klişe olacak ama zevkler, renkler diyelim ve biz Timur Selçuk gibi ustaları dinlemeye devam edelim.

Benim emeklilik dönemimde köyde yaşamak gibi bir hayalim var. Gerçekleştirebilir miyim? Bilmiyorum. Çamların içinde bir kulübe, internet yok, insan yok, sadece kitaplar ve çay. Her şey doğal ve her şey kuluçkadan çıkmış bir civciv gibi saf olsun. Bir tek istisna olsun, Jüliette Binoche yolunu şaşırıp misafirim olsun. Yörük kökenli bir aileden geliyorum. Bizde misafir baş üstünde tutulur. Yörükler acılı melemeni kıvamında yaparlar.Ona yemekte acılı melemen ikram eder, odun ateşi közünde demlenmiş çayı yudumlarken kuluçkadaki yumurta kadar saf bir yörüğün hayatının 7.sanata aktarılmasını konuşurduk belki.

Selamlar Narda. İyilikle kalın.

N.Narda dedi ki...

Oy oy oy, hayallerin başladığı ve vardığı noktanın güzelliği:)
Inşallah diyelim, en güzel günler artık bizim olsun.

mabelard dedi ki...

Hayaller emeklilik, gerçekler yüksek enflasyon ve düşük emekli ücretleri. "Parada şiir yok, şiirde para yok." "ben çalışmaya mecburum, bilemezsin" :)) Gece gündüz, Cumartesi-Pazar demeden çalışmaya devam Narda. Selamlar.