Şiir, Edebiyat, Kültür, Sanat

11 Mayıs 2014 Pazar

Fener 'i Şampiyon Yapan Cimbom'dur.


Futbolda 2014 yılının şampiyonu geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlardan sonra, resmen belli oldu. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum.

Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Galatasaray'ı da tebrik ediyorum. Evet, yanlış okumuyorsunuz. Fener'i şampiyon yapan Cimbom'dur. Nasıl mı?

Anlatayım.

Bakınız; Fenerbahçe'nin bu sene, son dakika golleriyle topladığı puan sayısı: 11

Cimbom oynadığı 6 derbi maçın 5'ini kazandı. Kaybettiği tek derbi Kadıköy'de 2-0 biten Fener maçı.

Küme düşen takımlara bakalım bir de. Elazığ, Antalya ve Kayseri. Cimbom; küme düşen takımlardan Antalya'ya 4 puan, Kayseri'ye 3 puan vermiş. Küme düşmemeye oynayan Çaykur Rize'ye 4 puan, Torku Konya'ya 2 puan, Gaziantep'e 2 puan bırakmış. Yani toplam 17 puan'ı, küme düşmemeye oynayan takımlara bol keseden dağıtmış. Kendi evinde kaybettiği Kasımpaşa maçlarını ve öne geçip galibiyeti koruyamadığı diğer maçları saymıyorum bile.

Denizi geçip, derelerde boğulmak denir buna.

Dün akşam, Fener'in şampiyonluk kutlamaları vardı. Sayın Aziz Yıldırım; mağrur bir komutan edasıyla çıktı kürsüye. Şike sürecinde, tutuklu kaldığı dönemde, sağlık sebepleriyle her gün hastalandığı, şeker komasına girdiği söylenilen Aziz Yıldırım'dan eser yoktu ortalarda. Bir grup taraftarın "Alex" sloganlarına karşı kükredi. Esti, yağdı, tehditler savurdu. "Bir daha bu stada giremeyeceksiniz." dedi.

1923 yılında kurulan Cumhuriyet sonrasında bile; padişahlık, sultanlık, hakanlık yönetiminin etkilerini genlerinden silemeyen bir toplumda bu tür konuşmalar artık kanıksandı çünkü. Millet, kurallara uyanı değil, başarı için ne olursa olsun tuttuğunu koparanı istiyor. Tavrını güçlünün yanında durarak belirliyor. Şike sürecinde hukuk ilga edilmiş, dosyalar, tapeler sümen altı edilmiş, küme düşürülmesi, en hafifinden puan silme cezası uygulanması gereken bir takımın yaptıklarının üstü örtülmüş, kimin umurunda.

Fener; şike suçlamasıyla UEFA Şampiyonlar Liginden, Avrupa Liginden men edilmiş,  ne gam.

Kimse sormuyor. Yahu siz, parasını ödeyip biletini alan taraftarın stada girmesini nasıl engellersiniz? Sevdiği futbolcu lehine slogan atmasına hangi hakla ambargo koymaya kalkarsınız, demiyor. Diyeni de zaten bu toplum, anlamıyor. Hele bir deyin bakalım. Adınız; anında, "Fener" düşmanları arasında sayılmaya başlanıyor.

Futbol kültürümüz zayıf arkadaşlar... Başarı için her şeyin mübah görüldüğü bir anlayışa, medyanın, federasyonun, sürekli Fener yandaşlığı yaptığı bir yaklaşıma karşı, Türkiye Süper Liginde eşit koşullarda yarışamazsınız zaten. 

Futboldan keyif almasını bilmiyoruz. Çünkü futbol artık bir endüstri hâline gelmiş durumda. Eskilerin amatör ruhla, forma aşkıyla oynadığı futbol maçları geride kaldı. Gazozuna oynanan mahalle maçlarının dönemi bile sona erdi.

Bu sene böyle geçti. Gelecek seneye bakacağız artık. 

Umarım; Cimbom'da 2000 ruhuyla oynayan, oynadığı futbolla rakiplerini sahada sindiren bir takım oluşturulur.

İyilikle kalın...


Hiç yorum yok: