Şiir, Edebiyat, Kültür, Sanat

8 Aralık 2016 Perşembe

Madam Sommerville'in Günlüğü


26 Kasım

Dağa akşam olmadan vardım. Dağ karlara gömülmüştü. Ben kayak takımlarımı çıkarmak için acele ederken  kocam engel oldu. Yarına bırak! Bu akşam otelin barında vakit geçiririz, gece yarısı tehlikeye gerek yok dedi. Boyun eğdim ama içimde bir isyan duygusu kabardı. Kaymanın benim için akşamı sabahı yok. Bu güzelim beyaz pamuk görüntüsünün içerisine kendimi atmak, o meyilli yokuşlarda oradan oraya uçmak ne hoş olurdu. Bardayken bütün gece acaba buraya kocam olmadan gelsem daha iyi olmaz mıydı diye düşündüm. Kendi başıma eğlenirdim. Belki de bu düşünceler asabımı bozdu. Öyle ki gece kocamla sevişmek istemedim. O da zaten pek ısrarlı değildi. Acaba aramızda kara kediler mi gezinmeye başlayacak? Bu dağ bizi ayıran bir engel gibi aramıza mı dikilecek?

Yaşadıklarımız ne kadar pamuk ipliğine bağlı. Sadece akşam kayak kaymanızı istemedi diye birden kocanızdan soğuyabiliyorsunuz. Belki de yalnızlık arzuluyorum, belki de kendime başka birini bulmalıyım. Bu günlüğüme içimden gelenleri hiç saklamadan kaydetmeyi, yazmayı kendime söz verdiğim için; bu aykırı, bu korkutucu düşünceleri de buraya geçiriyorum. Hafif içim de titremiyor değil ama gene de kendi rotama sadık olmalıyım, onun için hiç korkmadan yazıyorum.

Arzuluyorum. Bu karlar altında herhangi birisiyle sevişmek, sevişirken erimek istiyorum.

Nami Başer/Evsizlik Defterleri, syf.93

8 yorum:

N.Narda dedi ki...

Gerçekten kadınlar neden bir tek anda soguyabiliyorlar sevgililerinden? Bilimsel açıklama arıyorum:)

mabelard dedi ki...

Çözümsüz fizik problemi gibi bi soru sordunuz ama :) Bu soruyu akılla, bilimle yanıtlamak sanırım çok güçtür Narda.

N.Narda dedi ki...

:) o zaman sogutmasinlar:)

mabelard dedi ki...

Haklısınız. Duyguları üşütmek ikili ilişkilerde ataklar halinde gelişen tribal enfeksiyonlara yol açıyor. :)

N.Narda dedi ki...

Çok pis enfekdiyondur o :) bir haftadan uzun surenleri var:)

mabelard dedi ki...

Daha uzun süren hatta kronikleşenleri de vardır. Madam Sommerville'in tribi bir gün sürmüyor. Ertesi gün hayatında her şey normal düzenininde seyrediyor. Fakat günlüğünün son cümlelerinden asıl istediğini gerçekleştirdiğini de anlıyoruz. Şöyle diyor. "Açıklama yapmayacağım. Tek kelime. Adı Sinan." Böyle bitiriyor yazar. Ucu açık, yaşadıkları sonsuza giden bir limit gibi işte.

N.Narda dedi ki...

Soğutanlara ültimatom gibi olmuş sanki :)

mabelard dedi ki...

Ultimatom çok hafif kalır bence. Madam Sommerviile belli ki ultimatomun ötesine geçmiş.