Şiir, Edebiyat, Kültür, Sanat

10 Temmuz 2016 Pazar

Bir futbol diktası daha yıkıldı...


Fransa, Euro 2016 final biletini alırken Almanya'yı İtalyan hakem Rizzoli'nin yanlı kararlarıyla saf dışı bırakmıştı. Doğrusu final oynamayı bile hak etmeyen Fransızlar medyanın gazı, taraftarın coşkusuyla kendilerini dev aynasında görmeye başlamışlardı. Oysa fizik güçleri zayıftı. Kondisyonları yeterli seviyede değildi. Almanya dışında güçlü bir rakiple karşılaşmadan önce gruplardan kolaylıkla sıyrılıp gelmişlerdi. Almanya karşısında oyun olarak ezilmelerine rağmen aldıkları 2-0'lık hakem destekli galibiyet Fransızların başını döndürmüş, ayaklarını yerden kesmişti adeta.

Portekiz mutevazı kadrosu, akıl dolu oyun taktiğiyle bu küstah, kendini beğenmiş ve şımarık Fransız futbolunun sonunu getirdi. Bir futbol diktası daha kendi evinde ve kendi seyircisi önünde yıkıldı gitti.

Fotoğraftaki 7 numaralı Fransız oyuncu Griezmann'ın duruşu aslında Euro 2016'da her şeyin en yalın özeti gibi. Erken öten "horoz"un başını işte böyle keserler.

Tebrikle Portekiz! Tebrikler...

2 yorum:

Azize dedi ki...

:-) Bayağ bir içimizi soğutmuş Portekiz.
Futbollarını bilmiyorum ama Portekiz güzel ülke:-)

mabelard dedi ki...

Lizbon'a Gece Treni'ni okurken ve filmini izlerken Portekiz'i gezmiş gibi hissetmiştim kendimi.

Portekiz'i dünya gözüyle görmeyi isterim. Özellikle bir şiirime başlık olarak seçtiğim Maderia şehrini. Kısmet :)

Portekiz futbolu Brezilya ekolüne benziyor. Göze hoş gelen, estetik bir futbol anlayışları var. Başarıları kesinlikle tesadüf değil.