Şiir, Edebiyat, Kültür, Sanat

3 Nisan 2017 Pazartesi

menemen


Bazen kendime şaşırıyorum.
Meselâ
Şu ân nefes aldığım şehirde gece en koyu harmanisini giyinirken, benim canım bol acılı menemen çekiyor, iyi mi?

7 yorum:

drifter dedi ki...

ah bu hiç iyi olmadı bu saatte!
menemene hiç dayanamayanlardanım, hiç üşenmem kalkar yaparım şu an!

Momentos dedi ki...

Ahhh.. bu biraz haksızca oldu.. saat 11 den itibaren midem rahatsızlandığı için hiç bir şey yemeyen ben, tam şu saatte deli gibi, kurt gibi, dev gibi, dağ gibi, gibi gibi acıktım.. ve bu fotoğrafı yememek için zor tutuyorum kendimi.. :)) yine de afiyet olsun size..

mabelard dedi ki...

Yanında demlenmiş çay da olmalı. Sonra biraz kitap, biraz film... Sonrası deliksiz uyku. Hep özlediğim ama bir türlü yapamadığım :)

Afiyet olsun drifter. Selamlar olsun Laleler diyarına.

mabelard dedi ki...

Geçmiş olsun Momemtos. Mide ağrılarını önemseyin. Küçük sorunlar zamanında müdahale edilmediği takdirde çığırından çıkıyor. Menemen için üzgünüm. O saatte hayalini kurmaktan öteye geçemedim. Ama şimdi düşünüyorum da bu cümleler yeni bir öyküye kapı aralayabilir.

İyilikle kalın.

bücürükveben dedi ki...

Hiiii, çok severim:)))yalnız soğan konmayacak, soğanı sevmediğimden değil, pekçok yemeği soğanlı severim de buna yakıştıramıyorum.

mabelard dedi ki...

Menemen sevmeyen yoktur sanırım. Mutfak kültürümüzün vazgeçilmez yemeği olduğu kesin. Yapımı kolay, pratik. Ucuz, lezzetli ve doyurucu. Daha ne olsun. O kadar sevmişiz ki İzmir'in bir ilçesine bile "Menemen" demişiz :)

izmir servis telefon dedi ki...

Menemen Baymak Servisi olarak blogunuzu beğenerek takip ediyoruz.