"Güneşin Çocukları Maya 2012" ve "Güneşin Çocukları-2 Atlantis'in Ötesinde," Ali Ataman'ın Minval Yayınlarından çıkan, fantastik tür romanlar kategorisinde sayılabilecek kitapları.
Her iki kitabın kahramanı Brezilyalı bir arkeolog olan Carlos Mendez. Olaylar Guetamala'da küçük bir kasaba'da meydana gelen deprem sonrasında açılan çukurun incelenmesiyle başlıyor. Kitap ilerledikçe Maya Uygarlığı ve İnka Mitolojisinin kurgulandığı gizemli sırlara doğru yelken açıyorsunuz. Carlos Mendez ve sevgilisi Liz, yıllar evvel yine bir deprem sonrası aynı yerde açılan çukura araçlarıyla düşerek kaybolan iki kardeşi aramak için indikleri çukurda, Maya Uygarlığına açılan tünelleri buluyorlar. Yerin metrelerce altındaki tünel boyunca ilerleyen roman kahramanları bu tehlikeli, macera dolu yolculuğun sonunda hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşıyorlar.
Serinin ikinci kitabı "Atlantis'in Ötesinde," bir önceki kitabın devamı niteliğinde. Güneşin Çocukları Maya 2012'de, tanrılar tarafından yazıldığına inanılan 52 tableti bulduktan sonra tabletleri çözümleyen Arkeolog Carlos Mendez ve sevgilisi Liz, bu seferde zamanda yolculuğa çıkıp kendilerini çağlar öncesinde, kayıp kıta Atlantis'te buluyorlar. Orada insanlığın soyunu yoketmek isteyen Kabillerle yapılan fantastik mücadele bu tarz kurguları seven roman okurlarının ilgisini çekecektir kanaatindeyim.
Ali Ataman, "Güneşin Çocukları Maya 2012"yi önce Amerika'da, İngilizce yayımlamış. 2103 yılında Maya Takvimin gizemleri, kıyamet senaryoları, 21 Aralık'ta Dünya'nın yok olacağı, sadece İzmir'de Şirince'nin güvenli kalacağı gibi varsayımlarla gündeme gelen Maya Uygarlığını merak edenler için sözünü ettiğim her iki kitap biçilmiş kaftandır desek yeridir.
Fantastik romanların en belirgin özelliği kurgusudur. Kurguda insanın hayal gücünü zorlayan, gerçek dışı bir dünya ve karakterler oluşturulur. Okur, düş ve gerçek arasında sürekli gelir gider. Çok başarılı bulduğum "Güneşin Çocukları Maya 2012"den sonra okuduğum "Atlantis'in Ötesinde" hepimizin merak ettiği UFO'ları, uzaydan, farklı gezegenlerden gelen varlıkların Dünya'ya gizlice kurdukları istasyonları vs. anlattığı bölümlerde "kitsch" olgusundan kurtulamıyor.
Yazar'ın biyografisini incelemek isteyenler http://www.minvalyayinlari.com/ali-ataman adresinden daha detaylı bilgi edinebilir.
İyilikle kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder